Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Belfast

Belfast közlekedés

Belfast, Írország, Közlekedés

Közlekedés

Belfast, Írország, Közlekedés

Légi közlekedés
Akik repülővel utaznak, azok a Belfast International vagy Belfast City repülőtéren szállnak le. A Belfast International reptér a belvárostól 30-60 percre van, forgalomtól függően. A repülőtéri busz 30 percenként indul Belfast központjába. Ha taxival szeretnénk menni, az sokba kerülhet.
A Belfast City repülőtér kb. 10-15 percre van a város központjától. 

Tömegközlekedés
A tömegközlekedésben nincs egységes díjszabás, a menetdíj attól függ, hova akarunk menni. Különböző bérleti lehetőségek vannak csak buszra, vagy buszra és vonatra. 

Vonat
Ha vonattal érkezünk Belfastba, ügyeljünk rá, hogy a főpályaudvaron, a Belfast City Central Train Station-nél szálljunk le, mert előtte a vonat többször megáll a város kijjebb lévő negyedeiben. A főpályaudvartól rövid sétára van a belváros.

Busz
A Citybus Belfast területén közlekedtet járatokat. Jegyeket a buszon illetve a pályaudvaron, az Europa Bus Centre vagy a Laganside Bus Centre árusítóhelyein vásárolhatunk.
Díjmentes busz közlekedik a központi pályaudvar, a Central Railway Station, a két buszpályaudvar és az International Youth Hostel között. 

Taxi
A sárga feliratos, fekete színű „London” taxikban van óra, a többi taxiban nem biztos. A városközpont taxiállomásai a Yorkgate és a Central pályaudvarnál, a két buszállomásnál, valamint a City Hall mellett találhatók. Belfastban úgynevezett Share-Taxi is rendelkezésre áll, ezek minibuszokként működnek.
A taxik a városban is leinthetünk, vagy rendelhetünk telefonon.

Autóbérlés
A belfasti közlekedéshez nincs szükség autóra, de a vidéket autóval remekül be lehet járni, ha nincs kedvünk a tömegközlekedéshez igazodni. 
A Belfast International reptéren az alábbi kölcsönzőket találjuk: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Car Rental, Sixt.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!